След скандала между Морфов и Будинов: ГЕРБ подава жалба за дискриминация

Съпругата на режисьора смята, че видеото е манипулативно изрязано

06.02.2023 | 19:10 Редактор: Ирена Бакърджиева

Нов скандал в Народния театър "Иван Вазов", след видеото, което беше публикувано във Facebook профила на Тома Биков от ГЕРБ. В него режисьорът Александър Морфов нарича актьора Евгени Будинов "герберски боклук" и обяснява, че Будинов е отстранен от представлението "Хъшове", заради политическите си пристрастия.

Темата предизвика сериозен отзвук. Социалните мрежи завряха от постове във връзка с новия скандал. Десислава Атанасова от ГЕРБ написа, че ще подаде жалба до Комисията за защита от дискриминация, а актрисата Рени Врангова, която е и съпруга на Морфов, обясни във Facebook, че видеозаписът е манипулативно изрязан. Морфов и Будинов отказаха коментар.

"Имаме още едно отсъствие на един гербаджийски боклук, който изхвърлихме от представлението. Никога не съм крил своите антипатии към партията на Борисов. Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да има част от нашето представление", казва режисьорът Александър Морфов във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Без дискриминация!
преди 1 година
Дискриминацията е масова, особено според външнополитическите убеждения, но никой не се възмущава. Сигнализирай за неуместен коментар