От Helpbook: Ежедневно се паркира в зелена площ в "Левски В"

Няма и помен от хубава тревичка, пише в сигнала

07.02.2023 | 09:54 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Ежедневно се паркира в зелена площ в

В платформата на Helpbook.info получихме оплакване, адресирано до столичния район „Подуяне“, за безконтролно, масово и нагло паркиране с молба за взимане на адекватни мерки:

"Искам да изразя недоволството си от паркиране в така наречена зелена площ пред блок 4 в ж.к. "Левски В". Ежедневно се паркира на полянката и не става въпрос само за един автомобил. Със сигурност паркоместата в района не достигат, но е недопустимо тази тревна площ да се използва като паркинг. Често този терен се използва за игра от деца (напр. ритане на топка, игра на федербал, през зимата правене на снежен човек и какви ли още не игри). Тъй като този начин на паркиране е ежедневие от доста време, там, където минават колите, няма и помен от хубава тревичка, а през дъждовните дни калта е ужасна. Сами можете да видите следите, откъдето се качват и слизат автомобилите - разбира се през тротоара. Моля да се помисли за трайно решение, например някакъв вид заграждение на полянката или пък да се изгради реален паркинг на тази площ. Еднократните глоби в случая не биха помогнали изобщо“, пише в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС