Лидерите на партиите със силни думи към близките на загиналите в земетресенията

Цветан Цветанова, Нинова, Петков и Борисов дружно изразиха съболезнованията си за жертвите в Турция и Сирия

06.02.2023 | 15:54 Редактор: Ирена Бакърджиева
Лидерите на партиите със силни думи към близките на загиналите в земетресенията

"Изказвам съболезнования на близките и семействата, и на целия турския народ, за загубата на хилядите човешки животи след опустошителното земетресение, което разтърси Турция и Сирия в близост до град Газиантеп", написа във Facebook председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов по повод земетресенията в югоизточната ни съседка.

Той отбеляза, че помощта, изпратена от страна на българското правителство, е навременна и показва солидарността към целия турски народ.

"В този момент е така необходимо и другите държави от ЕС, както направиха България, Румъния, Хърватия, Чехия, Франция, Гърция, Нидерландия и Полша, да ги подпомогнат и да изпратят спасителни екипи в турската страна. Нека бъдем солидарни!", написа още Цветанов.

Председателят на БСП Корнелия Нинова изпрати съболезнователни писма до посланика на Република Турция в България Айлин Секизкьок и до шарже д’афер в Посолството на Сирийската арабска република Орас Мухмуд по повод катастрофалните земетресения на територията на двете държави.

"Нашето съчувствие е към семействата на жертвите. Пожелаваме бързо възстановяване на ранените и всички пострадали", пише Нинова до ръководителите на дипломатическите мисии.

Лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков също се обърна към близките на жертвите. "Дълбоки съболезнования за близките на загиналите в земетресението в Турция. В моменти на скръб като този остава само надеждата, че повече хора ще оцелеят, че ще могат да се погрижат за децата и възрастните. Мислите ни са с хората в Турция и Сирия", написа той във Facebook.

"Съболезнования на семействата и близките на загиналите при опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Пожелавам бързо възстановяване на пострадалите и много сили на участващите в спасителните операции", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Снимка: БГНЕС