Проф. Герджиков: НДСВ съживява клетките в страната и ще влезе в НС

"Предстои да решим дали ще се явим сами на изборите, посочи той

06.02.2023 | 14:51 Редактор: Михаела Димитрова
Проф. Герджиков: НДСВ съживява клетките в страната и ще влезе в НС

"Съживяват се клетките на НДСВ в страната. Получаваме обнадеждаващи резултати". Това каза бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков, който е част от партията. Герджиков смята, че тя ще прескочи бариерата за влизане в парламента.  

"Изумен съм от комбинативната мисъл на някои хора, които непрекъснато виждат призраци и са много категорични, че сме руски проксита", заяви още той. 

Проф. Герджиков подчерта, че НДСВ е отворена към всички партии, с изключение на "Възраждане", които по думите му изповядват различна политическа религия. "Предстои да решим дали ще се явим сами на изборите, но не е изключено в недалечна перспектива да започнем да опипваме почвата към една или друга партия. Още не търсим партньори", допълни той, цитиран от БНР. 

Според него последните служебните правителства, особено последното, са били сполучливи и не е фатално, че има толкова служебни кабинети. "Това не е чудо невиждано в политическия живот. И други страни са преминавали през такива въртележки. Влизането в криза не трябва да се приема като страшно. Ще излезем от кризата", категоричен е той. 

По темата за Северна Македония проф. Герджиков коментира, че хората там "ритат столчето". "Без благословията на България не могат да влязат в ЕС. Македонските партии са настроени срещу България и от десетилетия разпалват омразата. Провеждат политика, която е в тяхна полза пред света и в ущърб на България. Ние някак не успяхме да покажем пред света истината и сега берем лошите плодове от конфронтацията между двата братски народа", каза още проф. Герджиков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
НДСВ
преди 1 година
Знаем чии проксита сте вие....Щом опряха до вас, че да ви вадят от нафталина, значи политическата ни система е крайно неспособна да роди каквато и да е полезна за обществото формация. Сигнализирай за неуместен коментар