Бабикян: Радев играе фриволен танц с имената в служебните кабинети

"Продължаваме промяната" и ДБ са провели разговор с "Ние идваме"

03.02.2023 | 09:21 Редактор: Петя Кръстева
Бабикян: Радев играе фриволен танц с имената в служебните кабинети

"Имаме неофициални разговори с "Продължаваме промяната" и ДБ, но нищо повече", заяви пиар експертът Арман Бабикян от Гражданско движение "Ние идваме!".

Ние самите 4 пъти призоваваме за обединение и сме абсолютно праволинейни, посочи той. По думите му "присъствието в дадено обединение е безсмислено, ако няма синергичен процес на хора с еднакво мислене, за да може да се води  равностойна битка". 

"Когато някой е направил такава заявка, е добре да го направи с цялото си сърце и с целия си политически разум. Ако остане дори 1% под чертата от тези, които са склонни да гласуват за просперитет, демокрацията и справедливостта в страната, печели Борисов. Ако някой наистина има желание това да се случи, ще преглъща, ще дава назад", категоричен бе той пред БНР.

Запитан защо общността, която представляваше протеста в парламента, се раздели, Бабикян отговори: "Нормално е хората да се разделят по идеологически виждания, но не по основните цели. Този наратив, свързан с борбата с мафията, беше логично да бъде общо виждане на всички тези хора, независимо къде се намират според идеологическите си виждания. Моето неразбиране е защо толкова трудно се минава по онази пътека, на която са разпределени бухалките и морковите".

Според него на никого не трябва да се отрича ролята в протестите.

"Хубаво е президентът Румен Радев бъде оценяван според собствените му възможности. Може да спечели по този начин втория си мандат", категоричен бе той.

Бабикян обобщи, че "при президента промяната е прекалено очевидна".

"Когато излъчваш министри, за които казваш, че са чудесни - като министър на енергетиката например, а те се кълнат в "Газпром". Преди това издигаш други и после ги наричаш "шарлатани", освобождаваш трети. Леко фриволен танц с имената на хората, но за тази работа са нужни 2 страни", отбеляза той. 

Трябва ли България да стане президентска република?

Да. Парламентарната система у нас е изчерпана.
44%
Не! Съсредоточаването на цялата власт в един човек е опасно.
54%
Не мога да преценя.
3%
Общо 1467 гласа

Снимка: БГНЕС