Радев представя задачите пред кабинета "Донев 2", служебното правителство с първо заседание

Това е петият служебен кабинет на президента

03.02.2023 | 07:00 Редактор: Елеонора Танева
Радев представя задачите пред кабинета

Президентът Румен Радев ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство, което ще управлява страната до провеждането на предсрочните парламентарни избори на 2 април. С указ Радев назначи служебното правителство от 3 февруари 2023 година. Това е петият служебен кабинет на Румен Радев. Гълъб Донев освен, че оглавява за втори път служебно правителство, е първият най-дълго управлявал служебен премиер. 

В новия кабинет президентът направи само една кадрова промяна - смени културния министър Великлав Минеков с Найден Тодоров . Маестро Тодоров е директор на Софийската филхармония от 2017 г., с която гостува на някои от най-престижните сцени в Европа - зала “Бозар” - Брюксел, Музикферайн - Виена, голямата зала на Берлинската филхармония.

Веднага след като президентът официално представи новото служебно правителство, то ще проведе първото си заседание на "Дондуков 1". Кабинетът ще разгледа и приеме план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 2 април 2023 г. Дейностите, които ще се финансират, включват подготовка и отпечатване на избирателните списъци, закупуване и изработване на необходимите изборни книжа и материали и хартия за бюлетините. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)