След сигнал в Helpbook: Общинари си свършиха мърляво работата

Наш потребител ни алармира за развитие на случая от р-н "Възраждане"

25.01.2023 | 19:58 Редактор: Анисия Иванова
След сигнал в Helpbook: Общинари си свършиха мърляво работата

Преди дни чрез платформата на Helpbook.info ви запознахме със сигнал, касаещ проблемен участък в район "Възраждане". Последва реакция и ето какво бе предприето по въпроса, описано в нов сигнал:

"На 17.01.2023 г. в беше извършен опит да бъдат коригирани безумията, сътворени по-рано от същия район "Възраждане", който опит, ако не беше тъжен, щеше да бъде много комичен. По-конкретно, през деня беше запълнена с плочки една малка част от калното петно върху тротоара, беше разбит старият дънер пред пешеходната пътека и някак върху неговите корени беше закрепена млада фиданка. Напълно безумно и неразбираемо за мен, а вероятно и за останалите граждани. Логично, последва поредица от иронични коментари и видео колажи в социалните мрежи на тема "компетентността на ръководството в район "Възраждане" и една конкретна политическа партия". Вероятно служителите в общината са много заети да прекарват значителна част от работното си време в споменатите социални мрежи, защото още същия ден до вечерта животът на току-що засадената млада фиданка рязко приключи. Грозната картинка в края на пешеходната пътека си остана. Кофите за боклук също си останаха непосредствено до пешеходната пътека. Опасностите от инциденти с инвалиди и слепи хора, преминаващи през пътеката, също си останаха. За пълнота на изложението съм приложил необработени снимки, потвърждаващи развитието на случая.

Във връзка с изложеното по-горе бих искал да получа конкретни отговори на следните въпроси:
1. Кой плаща за времето, труда и всички изразходвани материални ресурси при така създалата се развръзка?
2. Конкретно по дати и дейности - какви суми са платени за всяка стъпка по "облагородяването" на района от самото начало?
3. Как и кои служители ще понесат отговорност за очевидно лошото планиране и изпълнение?", се пита в сигнала.

Снимка: Helpbook