НДСВ се завръща в политиката и ще се яви на избори, председател е Станимир Илчев

Основната цел е участие на предстоящите извънредни парламентратни избори

21.01.2023 | 15:00 Редактор: Вяра Димова

НДСВ се завръща активно в политическия живот и даде заявка за участие в предстоящите парламентарни избори. Възраждането на партията днес стана без участието на Симеон Сакскобургготски. За председател беше избран Станимир Илчев.

22 години след първата си появява на политическата сцена у нас Националното движение за стабилност и възход се събра на конгрес. Основната цел е участие на предстоящите извънредни парламентарни избори. От партията на Симеон Сакскобургготски се връщат отново в политиката готови за преговори.

"НДСВ може и трябва да преговаря с всички политици, които показаха, че вършат работа", заяви Минчо Спасов.

Конкретни бъдещи партньори на НДСВ не бяха посочени. Стана ясно обаче с кои не биха разговаряли.

"Мога да ви кажа кой няма да бъде нашият партньор - главният прокурор. Той е в политиката и трябва да се опитаме да го извадим от нея. Това е първата стъпка към нормализацията на българския политически живот", посочи още Спасов.

Основната цел е преминаване на 4 процентната бариера и участие в следващия парламент.

"Вече две години се в въртим в кръг, сега е моментът да се появи нещо ново", коментира  Огнян Герджиков.

"Това, което ни е най-необходимо в момента, е мъдрост, разум и професионализъм в управлението. Нагледахме се на всякакви форми и отклонения от една държавническа политика, която почива на традиционни български ценности", обясни Антония Първанова.

На конгреса не присъства създателят на движението Симеон Сакскобургготски. Той изпрати до делегатите специално обръщение и им пожела успех.

НДСВ беше основано през април 2001 г. Тогава  събитието събра хиляди симпатизанти и блокира за часове движението в района, а Симеон Сакскобургготски произнесе знаковата си реч, че за 800 дни ще повиши жизнения стандарт на българите.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Козлодуй
преди 1 година
Само тези народни душмани липсваха.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година