Вълна от подкрепа към семейство пчелари, проверявани редовно от ДАНС

Според протестиращите инспекциите са тенденциозни и целят да се унищожи бизнеса им

20.01.2023 | 19:39 Редактор: Вяра Димова

Протест в Бургас в подкрепа на млад фермер. Недоволството е породено от непрекъснатите проверки на фермата за мед на Димитър и Ралица в странджанското село Индже войвода, които според тях са тенденциозни и целят да се унищожи бизнеса им.

Фермерското семейство беше посрещнато с аплодисменти пред сградата на МВР Бургас, където се намира и бургаското подразделение на ДАНС. 

През 2021 г. Димитър Станчев е обявен за най-добър "Млад фермер" на Европа. В края на миналата година обаче, след поредната проверка, разпоредена от ДАНС,  Димитър и Ралица обявиха, че закриват фермата си за мед  и заедно с четирите си деца обмислят да емигрират от България. 

"Защо ДАНС ни проверява? С какво ние застрашихме националната сигурност. До момента не са ни казали какво е нередно. Дори не се представиха", каза Димитър Станчев.

Фермерът твърди, че до момента няма конкретно обвинение срещу него. От ДАНС посочват, че по случая е образувана прокурорска проверка.

"Черно на бяло нищо не сме получили, единствено шест контролни листа от разплащателна агенция. За четири от тях сме подали възражения, защото имаме това право", коментира още Димитър.

"Не се е отчел там, където трябва. Държавата е разграден двор, умишлено се държи без правителство, за да може някой държавен мишок да изтезава отрудените хора, баща и майка на четири деца", на мнение е Христо Бардуков.

След като видя огромната подкрепа, фермерското семейство заяви, че ще продължи да развива бизнеса си и ще си търси правата. 

Нямаме желание да съдим държавата, защото държавата това сме ние. Ако стигнем до там и ако спечелим, всичко ще дарим", заяви Ралица Кунева.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.


4
5 rate up comment rate down comment 0
Oxdsg
преди 1 година
Кой казва, че няма оправия с българските мафиоти и хрантутници? Има!!! Всичко е в наши ръце! Румънците на времето си решиха много бързо проблемите! А ние с нашата пословична толерантност,ето до къде стигнахме! Има решение! Само трябва да сме единни!!! Спираму с износа на оръжие и си го оставяме за нас!!! Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 5
Бонго Бонго
преди 1 година
Досега България можеше да бъде цвете в икономика,политика,култура образование, сигурност,САМО АКО ИМАШЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ,КОИТО ДА ПРЕМАХНАТ МОНОПОЛА В ПЕТРОЛ,ХРАНИ, ИНДУСТРИЯ И ПРОЧИЕ.ЕДИНСТВЕНО БОЙКО НИ НАПРАВИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕЦБ И ЛИХВИТЕ ПО БАНКИТЕ ПАДНАХА ОТ 15 ДО 7 ПРОЦЕНТА И ПАК Е МНОГО, В ЕВРОПА СА ДО 2/3/4 ПРОЦЕНТА. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 0
Бонго Бонго
преди 1 година
Монопола разбива българският среден и малък бизнес. Затова ядете продукти по скъпи от Европа па камо ли да се реализирате там с родно производство.Питайте ги хората ДАЛИ СА ГИ КАРАЛИ ДА ЧЛЕНУВАТ В АСОЦИЯЦИЯТА И ДА СИ ПЛАЩАТ В ПРОЦЕНТИ?? СХЕМИТЕ С ДАНС ИЛИ ХЕИ ИЛИ ДВСК СА СТАРА ПЕСЕН. ЗАТОВА ИЗБЯГАХА МНОГО ХОРА ОТ БГ . МАФИЯТА В БГ Е ОГРОМНА. Сигнализирай за неуместен коментар
1
13 rate up comment rate down comment 0
Българин
преди 1 година
Няма спасение от тези хантутняци, които се гаврят с хората Сигнализирай за неуместен коментар