Безстопанственост и безхаберие на строителна площадка в София, общината бездейства

В Helpbook потребител е изпратил снимки от мястото

20.01.2023 | 22:22 Редактор: Анисия Иванова
Безстопанственост и безхаберие на строителна площадка в София, общината бездейства

В Helpbook.info ни сигнализираха за осуетена кражба на медни кабели от строителна площадка в София, но за съжаление, въпреки видеозаписа, случаят не търпи развитие за залавяне и санкции на виновниците.

Същият потребител ни писа за безстопанственост и безхаберие в столичния район "Възраждане": "Прикрепил съм снимки от мястото на инцидента. На тях се вижда ясно отворената шахта, наполовина изтеглени и стърчащи нагоре кабели, разхвърляни материали. В това положение се намира обекта от 11.01.2022 до днес 15.01.2022. Оградите на обекта са съборени в голямата си част. Дори в днешния ден има и паркирани частни автомобили вътре в площадката, която беше валирана, за да бъде асфалтирана в бъдеще. Възмутителното за мен в случая е липсата на контрол от СО – район "Възраждане" по изпълнението на възложените дейности. Изглежда общината и фирмата изпълнител не се интересуват от вида и размера на нанесените щети. Възможно ли е и някой да използва случая и да планира да "изпише" по-големи щети от нанесените? Моля, да бъде увеличен контролът по изпълнението", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook