IT специалисти, счетоводители и графични дизайнери - най-търсените професии на свободна практика

"България има много добре подготвени професионалисти", смята Анджела Серова

12.01.2023 | 12:50 Редактор: Петя Кръстева
IT специалисти, счетоводители и графични дизайнери - най-търсените професии на свободна практика

Най-търсените професии на свободна практика в България са в IT сектора, счетоводните и финансовите услуги, както и графичния дизайн. Все по-атрактивни стават и професиите, свързани с медицински и образователни дейности. Това каза Анджела Серова, създател на платформа, която улеснява връзката между фрийлансърите и работодателите. Тя е разделена на категории и подкатегории за различните професии.

"Ние намираме нашите фрийлансъри чрез социалните мрежи, със специално таргетирани рекламни кампании в медиите и чрез личен контакт. Работодатели намираме отново чрез личен контакт", обясни Серова.

По думите ѝ в България има много добре подготвени професионалисти и те имат нужда от поле за изява, заради което мисията на платформата е да им даде именно такова.  Услугите на платформата са безплатни за фрийлансърите, предаде bloombergtv.bg

"Предимството за хората на свободна практика е, че могат да работят от всяка точка на света и това е удобен начин за тях да намират желаната работа, която да работят отвсякъде", подчерта Серова.

Тя обобщи, че работодателите в България все по-често използват услуги на фрийлансър, a възнагражденията се определят на пазарен принцип и платформата няма отношение по този въпрос.

Снимка: Pixabay


1
1 rate up comment rate down comment 0
Наблюдател
преди 1 година
Коя е Анжела Серова? Коя е платформата? ... Сигнализирай за неуместен коментар