Връщат картата за една линия? СОС преразглежда промените в градския транспорт

БСП настоява за връщането на десетте талона за пътуване

12.01.2023 | 11:03 Редактор: Петя Кръстева
Връщат картата за една линия? СОС преразглежда промените в градския транспорт

"Свиквам комитета, решил новите промени в тарифната политика, отново да ги преразгледа на заседание. В рамките на месец и половина това решение може да се вземе", заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"36 000 граждани бяха лишени от правото да избират дали да закупят едногодишна, или месечна карта, затова предлагам да върнем картата за една линия", подчерта той, като уточни, че новостите, които столичани прилагат от януари месец. са гласувани и от независимия общински съветник- Борис Бонев.

Междувременно общинските съветници от БСП дадоха брифинг във връзка с промените в градския транспорт.

"Това решение беше взето с мнозинство в Столичния общински съвет от политическите групи на ГЕРБ, "Патриоти за София", "Демократична България" и Борис Бонев. Тези хора повишиха цената на билета от 1,60 на 2 лв. Тези хора лишиха стотици хиляди столичани от възможността да използват удобни транспортни документите, които са свикнали да ползват. Те са изгодни и трябваше да останат, категоричен е зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

Той припомни, че от левицата са направили предложения за запазване на месечната карта за една линия и в наземния градски транспорт и в метрото.

"Ще искаме връщане на десетте талона по 1,20 лв., които се указаха един много удобен транспортен документ. Категорично не сме съгласни с това, че валидацията играе ролята на застраховка по отношение на пътуващия, тъй като самият превозен документ е този, който има застрахователен характер. Единствено валидацията на 60+ и 30+ бихме могли да приемем, че имат подобен характер, тъй като с тях се отбелязва началото и евентуално краят на пътуването", каза зам.-председателят на групата общински съветници Милка Христова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR