Над 180 служители на МВР ще следят за реда на новогодишния концерт в София

Хора в нетрезво състояние няма да се допускат, както и такива, носещи пиротехника

30.12.2022 | 15:48 Редактор: Вяра Димова

Столичната община затяга контрола навръх Нова година. Новогодишният концерт "Сцена под звездите" ще се проведе при строги мерки за сигурност. Над 180 служители на МВР ще се грижат за реда на пл. "Княз Александър І".

В интервала от 18 ч. на 31 декември 2022 г. до полунощ на 1 януари 2023 г. е разрешено използването на пиротехнически изделия и фойерверки, като след този часови диапазон не е желателно да се нарушават наредбата на Община София, припомниха от СДВР.

Столичната "Сцена под звездите" на връх Нова година се завръща. Очаква се да събере между 20 и 30 000 души.

"След две години пандемия това ще бъде най-голямото и посещавано културно събитие. Организацията продължи няколко месеца. Столична община положи всички усилия. Радвам се, че и "Обичайните заподозрени", заедно с млади хора, ще се качат на сцената", заяви заместник-кметът на София Мирослав Боршош.

Програмата обещава забавление и усмивки.

"Направили сме страхотни аранжименти на много парчета. Имаме специални гости", каза Мирослав Иванов от "Обичайните заподозрени".

"Достъпът до мероприятието ще бъде през 7 контролно-пропускателни пункта - един транспортен, останалите са за граждани. Граждани в нетрезво състояние няма да бъдат допускани, както и хора с пиротехника", коментира Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция".

Преустановява се и движението в центъра на столицата.

"Утре, от 16:00 ч. пътното движение на бул. "Цар Освободител" ще бъде спряно. Около 18:00 ч. гражданите, желаещи да са част от събитието, ще бъдат пропускани", посочи гл. инспектор Иван Георгиев.

Стартът на концерта е от 20:00 часа.

Вижте повече в репортажа.