Депутатите отмениха отстъпката от 25 стотинки за литър гориво

"Няма опасност за изплащането на пенсиите", категорична бе Росица Велкова

23.12.2022 | 17:39 Редактор: Петя Кръстева

Депутатите отмениха отстъпката от 25 ст. за горивата от 1 януари. Това реши Народното събрание, след като отхвърли предложението на "Продължаване промяната" да се включи в удълженото действие на бюджета за 2022 г.

"От "Лукойл" са постъпили 72 млн. лева авансов данък свръхпечалба. Министерският съвет не може да възлага функции на НАП, така че няма начин тази мярка да бъде продължена", отбеляза министърът на финансите Росица Велкова. 

Парламентът забрани на правителството да разплаща разходи с европейски средства и с пари от Сребърния фонд. Велкова заяви, че няма опасност за изплащане на пенсиите, защото има нужните средства от национално финансиране. 

След като вчера не бяха допуснати до гласуване предложенията на БСП за увеличаване на минималната заплата, максималния осигурителен доход и майчинството, днес депутатите не допуснаха и исканията на "Продължаваме промяната" - бизнесът да плаща два вместо три дни от болничния на служителите. 

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 3
bulava
преди 1 година
И КИРЧО и КОКОРЧО са Антибългари и трябва да се изгонят моментално.Откакто дойдоха на власт само надолу в пропастта вървим Сигнализирай за неуместен коментар