Костадинов: Нямаме пари за минималната заплата, но имаме за Украйна и туристите ѝ у нас?!

"Възраждане" събира подписка за сезиране на Конституционния съд

23.12.2022 | 13:59 Редактор: Елеонора Танева

"Възраждане" и БСП са събрали необходимия брой подписи за сезиране на Конституционния съд за обявяване на решението за оказване на военна и военно-техническа помощ за Украйна за противоконституционно. Под искането са се подписали 50 народни представители - 26 от "Възраждане" и 24 от БСП. Документът вече е внесен в деловодството на съда, информираха от "Възраждане".

Лидерът ѝ Костадин Костадинов изрази недоволството си от финансовата политика на правителството и парламента.

"До момента, по данни на самото българско правителство, ние сме подрили на Украйна и украинските граждани 448 млн. лв. В същото време беше отхвърлено искането за 850 лв. минимална работна заплата, което би струвало 650 млн. лв. Мотивът беше - ще коства много на бюджета. Българският бюджет няма да даде 650 млн. лв. за увеличение на минималната заплата, но може да даде 650 млн. лв., за да издържа украинските туристи в България и украинската армия", заяви Костадинов.

Така и БСП, и "Възраждане" имат намерение да сезират КС за изпращането на военна помощ за Украйна. Нещо, което президентът Румен Радев коментира като безсмислено.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


3
2 rate up comment rate down comment 0
Украинка
преди 1 година
. Прав човека, точно така Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
Българин
преди 1 година
СЪБЕРЕТЕ ВСИЧКИ УКРАЙНЦИ НА едно място им дайте работа.Примерно област Силистра да видим как ще се развият защото Няма нашата полиция да е Ангажирана с тях и Украйнския посланик да даде премия на редовите полицай по 1000евро че се ангажирани с неговите съотечественици.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 0
Пешо от Нови хан
преди 1 година
Пожелавам на Възраждане да бъдат по активни - много по активни, за запазването на България и българския народ!!! Сигнализирай за неуместен коментар