Гешев: Справедливостта е най-важната ни цел, нека посрещнем Коледа с тиха радост

Главният прокурор с пожелания към магистратите и служителите от съдебната власт

23.12.2022 | 11:14 Редактор: Тодор Петров

Главният прокурор Иван Гешев излезе с приветствие към магистратите и служителите от съдебната власт.

"Уважаеми госпожи и господа, прокурори, следователи и служители на Прокуратурата на Република България, скъпи колеги! В навечерието на най-светлите Коледни и Новогодишни празници се обръщам към вас с благодарност за вашата всеотдайност и силна вяра, че всеки един от вас, по християнски, е допринесъл с усилията си за едно по-добро и справедливо общество!

В резултат на натрупаната в обществото ни несправедливост, често сме подложени на силен обществен натиск за бързо и ефективно правосъдие. Ние работим само с факти и доказателства, а за това са необходими постоянство, време и усилия. Усилията и на останалите власти, в лицето на Народното събрание и правителството. Казано е още в Библията, че дето няма закон, няма и престъпление. Въпреки всичко, търсенето на справедливост остава нашата най-важна цел", започна обвинител номер 1 в страната.

"От опит знам, че справедливото невинаги е популярно, а популярното невинаги е справедливо. Но всички ние сме призвани по силата на морала и на закона да съблюдаваме и търсим справедливостта. И това е най-висшата християнска ценност. С ясната мисъл и съзнание за нуждата от общи усилия и съвместни действия в защита на правото и законността, бих искал да се обърна и към всички колеги юристи, адвокати, съдии и служители в правосъдната система. Днес моите благопожелания са и към всички вас, колеги от системата за сигурност и обществен ред, които отстоявате и работите денонощно, за да гарантирате спокойствието и сигурността на хората", продължи Гешев.

"За мен Коледа е не само семеен празник, в който се събираме от близо и далеч и споделяме своята болка и радост. В съвременния свят, преситени от празничния шум и веселие, все по-малко се замисляме за смисъла на този празник. Нека го посрещнем с тиха радост и благодарност! Защото раждането на Христос идва да ознаменува раждането на едно ново начало, нов живот, но не само на плът, но и по дух", подчерта главният прокурор.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
9689
преди 1 година
Престъпник и справедливост,пълно отрицание. Сигнализирай за неуместен коментар