Иван Гешев: Омразата струи отвсякъде, доброто трябва да се награждава

Главният прокурор отличи граждани, оказали помощ на пострадали 

20.12.2022 | 13:06 Редактор: Тодор Петров
Иван Гешев: Омразата струи отвсякъде, доброто трябва да се награждава

На официална церемония в Съдебната палата в София главният прокурор Иван Гешев награди трима граждани, оказали помощ на пострадали при два тежки транспортни инцидента. 

Старши инспектор Върбан Петков от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" във Варна, Кръстьо Буцев и Жоро Соваджиев получиха плакети "За заслуги" на Прокуратурата на Република България (ПРБ).

"Награждавам трима големи българи за нещо, което рядко се случва – да помагаш на другите. Това е рядкост във времена, в които омразата струи отвсякъде. Доброто трябва да се награждава, да се поощрява и да се гордеем, че такива хора са между нас, че продължава да има такива българи", заяви главният прокурор.

По време на церемонията бяха наградени и прокурори, и следователи, отличили се с работата си по обществено значими случаи през годината, съобщиха от прокуратурата.

За проявен висок професионализъм и безупречно изпълнение на служебните задължения заместник-главният прокурор по разследването и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов получи кортик на ПРБ "За заслуга".