ГЕРБ: Денков е обречен, няма да подкрепим кабинет на "Продължаваме промяната"

Можем да говорим за модела "Борисов-Радев-Петков", заяви Десислава Атанасова

15.12.2022 | 16:21 Редактор: Ирена Бакърджиева
ГЕРБ: Денков е обречен, няма да подкрепим кабинет на

ГЕРБ няма да подкрепят правителството, предложено от "Продължаваме промяната", това каза Десислава Атанасова в кулоарите на НС.

"Господин Денков е бил заместник-министър в правителство на Борисов, служебен министър в правителство на Радев и министър в правителство на Петков. Т.е. можем да говорим за модела "Борисов-Радев-Петков". Освен това да припомня, че е бил заместник на Меглена Кунева. Това дали означава, че НДСВ се завръща, или Тройната коалиция?", попита Атанасова.

"Припомням тези факти от биографията на г-н Денков, защото се твърди, че втори ешелон на ГЕРБ може да оглави правителство на "Продължаваме промяната", казвам го с чувство  за хумор. Имаше една безспорна кандидатура, гражданска, която имаше смелост да поеме цялата отговорност. Вчера парламентът изпусна шанса един професионален и амбициозен кабинет да изпълнява своята програма и приоритети", каза тя.

"Категорично кабинет на "Продължаваме промяната" няма да подкрепим, особено след всичко, което чухме вчера в парламентарната зала. Затова сега тази кандидатура е обречена. Никой не ни е поканил на разговори, а и никой не им е връчил мандат на "Продължаваме промяната", каза още Атанасова, цитирана от "Фокус".

По повод писмата, разпратени до партиите с покана за разговори между коалиционните съвети, Атанасова каза: "Коалиционните съвети имат за задача да решават проблеми от съвсем различно естество - дневен ред, места в пленарна зала и други правила на НС. Това, че някой си е решил да прави коалиционен кръжок, в който отказахме да участваме, защото не е публичен, е друг въпрос. Ние искаме публични разговори".

"Поведението им е девиантно на моменти - не можеш да отречеш приоритетите на предходния предложен кабинет само преди ден, а след това да ги преповториш в свое писмо", добави тя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR