Ресторант в столичен квартал бълва кълба задушлив дим

В Helpbook зачестяват сигналите за незаконни строежи

15.12.2022 | 18:28 Редактор: Анисия Иванова
Ресторант в столичен квартал бълва кълба задушлив дим

Строежите могат да бъдат обявени за незаконни поради редица обстоятелства, но при всички случаи основната причина е несъответствие с изискванията на закона. Тези дни в платформата на Helpbook.info дойде сигнал от София.

Наш потребител е изпратил и снимки, на които се вижда площ, застроена в разрез с градоустройствените показатели на парцела. На нея е изграден ресторант в елитен квартал на София, чийто комин бълва гъсти кълба задушлив дим. Пушекът влиза в апартаментите на жилищна сграда и се намира на метри от нея. На другия тротоар пък има училище.

"Заведението се намира на по-малко от 12 м от блока. Не може да се отварят прозорци и да се простира пране на южните балкони. От снимката се вижда, че е застроен почти целия парцел в разрез с градоустройствените показатели на парцела", пише в сигнала.

Молбата е общината да вземе спешни мерки за опазването на чистия въздух и качеството на живот на обитателите.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook