Мигранти пред чужди медии: В България ни държат като животни в бараки

Държаха ме в помещение, в което има място за 20 души, а бяхме 50, споделя афганистанец

08.12.2022 | 13:59 Редактор: Елеонора Танева

Нови журналистически разкрития за охраната на границата ни с Турция. Според съвместното разследване на медии от различни държави, сред които Sky News и германската обществена ARD, в барака в двора на граничното поделение в Средец са държани бежанци.

В репортажите има свидетелства на афганистанци, които обясняват че са държани като "като животни". 

Репортерите видели автомобили на европейската агенция за защита на границата Фронтекс в близост до така наречените бараки на българо-турската граница. При предходното журналистическо разследване сириец обяви, че е бил прострелян от български граничен полицай, а МВР опроверга фактите и отрече информацията.

"Държаха ме в помещение, в което има място за 20 души, а бяхме 50. Това е място, където и животните не могат да издържат. Дървено помещение с ужасна миризма и без тоалетна", споделя бежанецът Накман от Афганистан.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Я пък тоя, има претенции за 5 звезден хотел, може би!? Вместо да се бие срещу талибаните за свободата си, той минал 3000 км. нелегално, за да легне на европейския социал и да ни се жалва от условията тук! Сигнализирай за неуместен коментар