МВР с позиция след разследването на Sky News: От България не е стреляно по мигранти

Твърди се, че те са хвърляли камъни и горящи предмети към полицаите

06.12.2022 | 11:41 Редактор: Искра Ангелова

Министерството на вътрешните работи отрече твърденията на журналистическото разследване на Sky News за ранен мигрант при стрелба на турско-българската граница в началото на октомври. Журналистите твърдят, че изстрелът е произведен от българска територия. Властите у нас отричат.

Според МВР всичко се случва, когато в района на 92-ра гранична пирамида граничен полицейски наряд от Средец предотвратява опит за нарушение на държавната граница от група от около 65 души. При забелязване на граничния патрул мигрантите бягат на турска територия. Не след дълго се връщат по-агресивни и нанасят удари с камъни и горящи предмети към българските полицаи.

След инцидента е извършена проверка, от която става ясно - от наша страна не са произвеждани изстрели, съобщават от МВР.

"Смесена българо-турска комисия разследва този инцидент още от 1 октомври. Имаше такива оплаквания и твърдения. Турската страна веднага ни предостави данни. Изпратихме екип, тече разследване, включително и в прокуратурата. Искам да обърна внимание, че нашите гранични полицаи са подложени на агресия. Такава агресия, която води до осакатяване на служители, ще бъде посрещната със необходимите ответни мерки", каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.


1
1 rate up comment rate down comment 0
стрелба
преди 1 година
А какво трябва - да ги посрещнат с вита баница ли? Тези хора пресичат нелегално държавна граница! Сигнализирай за неуместен коментар