Радев обяви кога връчва мандата на ГЕРБ и се заяде с "Продължаваме промяната" (ОБНОВЕНА)

ИК ще бъде разгледан най-детайлно и ще се произнеса, заяви президентът

02.12.2022 | 11:13 Редактор: Тодор Петров

Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява за връщане към порочния управленски модел. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти внесените в Народното събрание законови изменения, които предвиждат нов механизъм за назначаване на председателите на службите за сигурност и на главния секретар на МВР.

"До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство, на ръчно управление от министър-председателя. Сега ни предлагат да се узакони корупционният комфорт", заяви държавният глава.

Румен Радев съобщи, че в понеделник ще връчи мандата за съставяне на правителство на най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание.

"Надявам се времето, което дадох допълнително, да е било оползотворено по най-добрия начин", допълни президентът.

Попитан за позиция за приетите изменения в Изборния кодекс и дали ще наложи вето, Румен Радев заяви, че когато новоприетият закон постъпи в президентската институция, ще бъде разгледан най-детайлно и тогава ще се произнесе.

Държавният глава отговори на журналистически въпроси след тържественото отбелязване на 80-ата годишнина от основаването на Националната спортна академия "Васил Левски".

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

1
0 rate up comment rate down comment 0
РадевНаСъд
преди 1 месец