Сигнал: Незаконно строителство по тъмно тормози пловдивчани, разбили цял тротоар

Кран с внушителен размер се вее в "Драгалевци"

23.11.2022 | 20:39 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Незаконно строителство по тъмно тормози пловдивчани, разбили цял тротоар

В платформата на Helpbook.info продължаваме да получаваме сигнали за опасно и незаконно строителство в цялата страна.

Наш потребител ни пише за такова в Пловдив. Обектът бил малка едноетажна къща, а в момента, според думите му, е триетажен палат, построен от новите си собственици, без никакъв проект и строителен надзор.

"Няма спазени законови отстояния нито към комшии, нито към улицата. Прокопаха и разбиха целия тротоар, за да се свържат към ВиК през почивните дни. Често се случва в тъмната част на денонощието да се извозват строителни отпадъци незнайно къде. Надявам се, че ще вземете необходимите мерки", гласи сигналът.

Получихме и молба за извършване на проверка на кран в столичния квартал "Драгалевци".

"Бих искала да ви уведомя, че на ул. "Горски дух" се намира строеж, на който е поставен кран с внушителен размер. Моля да се направи проверка дали това е необходимото съоръжение за извършване на строеж във височината, разрешена за този зелен район. Тази вечер в "Драгалевци" има отново много силен вятър. Оградата на същия обект вече е паднала и блокирала минаването по улицата, кранът се вее по вятъра", пише в сигнала.

Ако видите нередност или проблем, с който се сблъсквате всеки ден, и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС