Близки се помолиха за здравето на 12-годишния Александър в храма в Брезник

Засега детето не е говорило, но на по-късен етап ще бъде направен опит да бъде разпитано

20.11.2022 | 18:55 Редактор: Ваня Кузманова

Работи се по всички версии за изчезването на 12-годишния Александър, в това число и за отвличане. Това обявиха от Окръжната прокуратура и МВР. 

Ден след като детето беше намерено близките му се помолиха за неговото здраве в храма в Брезник. 

В църквата "Св. Георги" - Победоносец в Брезник близки, приятели и местни хора се събраха, за да отправят благодарствена молитва за това, че 12-годишният Александър беше открит жив и здрав. 

"Очаквах да се намери, не съм спирала да вярвам. Познавам ги, бащата е приятел на моя син, хубави хора, чудото се случи", каза жена дошла да се помоли. 

"Да, благодарим, че детето се намери. Много хубаво семейство, бабата ми е колежка. Не заслужаваха такава съдба", каза колежка на бабата на Александър. 

Емилия е роднина на семейството. Казва, че случилото се е най-хубавият подарък. Марио е приятел на семейството. Казва, че в последните дни е изгубил надежда, но сега е щастлив и въпреки че има различни версии за изчезването на детето, не изключва Сашко да е успял сам да се справи в гората, защото има жажда за живот. 

Говори лаконично за майката на детето.  

"Бащата ми каза какво са си говорили, но искам да го запазя за себе си. Те се чуват, казала е, че ще дойде да си види детето", посочи Марио. 

Прокуратурата работи по всички версии за изчезването на Александър, сред които и отвличане. Засега детето не е говорило, но на по-късен етап с помощта на специалисти и бащата, ще бъде направен опит Сашко да бъде разпитан.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.