Арх. Шишков: Голяма част от пътищата, които трябва да изпълним, нямат готови проекти

"Трябва да се направи график за проектирането на всички важни пътища, които следва да се направят", заяви министърът

18.11.2022 | 16:51 Редактор: Ирена Бакърджиева
Арх. Шишков: Голяма част от пътищата, които трябва да изпълним, нямат готови проекти

"Трябва да се направи график за проектирането на всички важни пътища в България, които следва да се направят". Това каза от парламентарната трибуна по време на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

"Там, където има проекти, естествено, ще може да се започне самото изграждане на пътна инфраструктура. Там, където няма проекти, трябва да започнат да се правят. Трябва да се направи график за проектирането на всички важни пътни обекти, които следва да се направят в България", каза министърът.

По думите му голяма част от пътищата в България, които трябва да бъдат изпълнени, нямат готови проекти, а всички пътища, които трябва да се ремонтират, трябва да минат през процедура, пише "Фокус".

"За съжаление, голяма част от пътищата, които трябва да ги изпълняваме, нямат проекти. Всички пътища, които следва да се ремонтират като основен ремонт или да се разширяват, следва да минат през процедура. Първо, през технически проект, одобряване на технически проект и впоследствие избор на изпълнители за строителство", каза той.

Снимка: БГНЕС