Петков бесен: Бойкотираме заседанието на НС, Борисов играе театър, БСП трябва да вземе решение

"Продължаваме промяната" няма да преговаря с левицата, ако подкрепи и в пленарната зала връщането на хартиената бюлетина

17.11.2022 | 10:32 Редактор: Елеонора Танева

"Следващата борба и битка, която ще се случва ще бъде в зала. В зала ще отстояваме всеки член и дума, която иска да открадне демократичния вот. ЩЕ покажем, че в България има сили, които няма да позволят в полунощ да се подменя възможността българските граждани на гласуват свободно. Нашата битка е тук, и вероятно ще се случи още в утрешния ден. Докато това стане ще протестираме и няма да влезем в зала. Няма да ги пуснем просто да си гласуват и утре българските граждани да се чудят защо има над 160 000 невалидни бюлетини", заяви Кирил Петков. 

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" постави ултиматум на БСП.

"БСП са изправени през избор - ако те в утрешния ден подкрепят хартиената бюлетина ние няма да говорим с тях в никакви коалиционни преговори", каза Петков.

И посочи, че Борисов играе нещо като куклен театър.

"От една страна пред камерите е диалогичен и дава всичко, а от друга страна заглушават останалите депутати, които се борят за честността на следващия вот. Той трябва да си направи ясна сметка. Всички знаем, че никой депутат от неговата партия не може да вземе самостоятелно решение. Омръзна ни да гледаме театъра на г-н Борисов", категоричен беше Петков. И уточни, че депутати на "Продължаваме промяната" няма да се отзоват на поканата на ДПС за преговори.

Освен "Продължаваме промяната" и "Демократична България" няма да участва в днешното пленарно заседание.

"Това, което се случи, далеч надхвърли връщането на хартиената бюлетина. Това е демонстрация на сила, на реванш реванш. Политическото значение на това е демонстрацията на силата на ново мнозинство, което да управлява или да си вземе изборите и да си вземе властта. БСП от зор заман не намериха една тема, по която да покажат, че не са в това мнозинство. Пълна лоялност към ГЕРБ и ДПС беше показана вчера", заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.


1
2 rate up comment rate down comment 3
БГ до тук
преди 1 година
ДПС, ГЕРБ, РАДЕВ, ВЪЗРАЖДАНЕ, БСП са палачите на България като нормална държава, и са кръстниците на мафиотско-корумпираната такава. Или ги махаме със сила или се махаме ние. Остават само родолюбците и големите шофери дето всеки ден мрът по пътищата или убиват някой друг. Сигнализирай за неуместен коментар