"Продължаваме промяната" напусна пленарната зала, Гюров: Хартиената мафия мина през Изборния кодекс

Остър коментар за решението да бъде върнато гласуването с хартиена бюлетина

17.11.2022 | 09:54 Редактор: Ирена Бакърджиева

"Това, което се случи тази нощ, беше един фарс, нямаше нищо общо с парламентаризъм. Това беше една подигравка, в която всички маски паднаха. Това беше нападение срещу демокрацията, дотук с улесняването на гласуването", заяви от парламентарната трибуна председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров по повод промените в Изборния кодекс.

"Това е атака срещу българските граждани, прогонени от вашето управление да търсят бъдеще в Европа", каза Гюров и допълни, че "хартиената мафия мина през Изборния кодекс".

По думите му вече нищо не гарантира вота на избирателите, машините няма да пазят данни, а са се превърнали в принтери на бюлетини, информира БГНЕС.

"Те са измислили тази схема, старите партии, партиите от статуквото, към които вчера официално се завърна и Българската социалистическа партия. Тази битка не приключи тази нощ, нито ще приключи тук в зала, тя ще продължи на улиците", категоричен е Гюров.

След това изказване цялата парламентарна група на "Продължаваме промяната" напусна залата.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
БеГеТрагедия
преди 1 година
Да гласувате пак за вашите любимци и спасители ГЕРБ, ДПС, ВЪЗРАЖДАНЕ, БСП, а те да продължават да си сучат парички и да ви/ни се смеят в лицата ха-ха-ха. Сигнализирай за неуместен коментар