Арх. Шишков: Максимално бързо ще придвижим процедурата по строежа на националната детска болница

Той увери, че проектът ще се реализира по най-висок европейски стандарт

16.11.2022 | 16:39 Редактор: Вяра Димова
Арх. Шишков: Максимално бързо ще придвижим процедурата по строежа на националната детска болница

Държавата ще придвижи максимално бързо процедурата по строежа на националната детска болница. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Заедно с министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев той се срещна със собствениците на имоти на терена, определен за изграждане на детска болница в столицата. На срещата присъстваха и зам.-областният управител на София – град Димитър Иванов, кметът на район "Овча купел" Ангел Стефанов и експерти от регионалното и здравното министерство.

Министър Меджидиев посочи пред частните собственици на имоти – съседни на терена на бъдещата болница, че той ще се превърне в едно от най-хубавите места в София. "Проектът за болница ще се прави и реализира по най-висок европейски стандарт, а това ще облагороди цялото пространство около нея", увери д-р Меджидиев, цитиран от dnes.bg.

Арх. Иван Шишков обясни подробно процедурата по изменението на Подробния устройствен план на всеки от собствениците на частни имоти и поиска от тях съдействие да съберат в кратки срокове необходимите документи, за да може бързо да се подготвят предварителните договори и да се започне работа по заданието за изменение на ПУП.

"В една сделка всички трябва да са доволни, затова сме направили така, че интересът на всички да е защитен“, каза министър Шишков. Той уточни, че частните имоти няма да бъдат отчуждавани, каза още той.

В четвъртък ще бъде подписано заданието за разрешаване на Подробния устройствен план.

Снимка БГНЕС