Атанасова към ДБ: С вас нямаме червени линии. Иванов: Няма да подкрепим първи мандат

"Против сме вашата идея главният прокурор да се избира от Народното събрание", категорична бе председателят на ПГ на ГЕРБ

16.11.2022 | 15:16 Редактор: Петя Кръстева
Атанасова към ДБ: С вас нямаме червени линии. Иванов: Няма да подкрепим първи мандат

"С вас нямаме червени линии и вече демонстрираме мнозинства по темите еврозона, оръжие за Украйна, енергетика, План за възстановяване и устойчивост, както и по темата със закупуване на вторите самолети F-16". Това заяви Десислава Атанасова по време на срещата между ПГ на ГЕРБ-СДС и "Демократична България".

Христо Иванов счита, че независимо от това, че не се очертава ясна формула за съставянето на кабинет и че ДБ не е сред очевидните мандатоносители, е важно да се водят разговори и да се търсят допирни точки.

"Ние не виждаме възможност да подкрепим евентуален първи мандат, но това не ни пречи да имаме допирни точки и да работим заедно. Нашата диагноза е, че политическата криза се свежда до нива на недоверие", обясни Иванов, цитиран от БГНЕС.

Делян Добрев обърна особено внимание на темата с цените на горивата, като отбеляза, че тя е основна и за ГЕРБ, и за ДБ. 

Ивайло Мирчев каза, че мнението на двете партии се различава по темата с горивата, но съобщи, че вече над два месеца експерти от "Демократична България" работят по проекти, за да може българските потребители да имат справедлива цена. По отношение на енергетиката Мирчев обяви категорично, че не желаят пълна диверсификация за вноса на петрол, за природния газ и за ядреното гориво.

Кирил Ананиев смята, че ДБ е най-близо до ГЕРБ по отношение на публичните финанси и икономиката на държавата.

"Ние имаме еднакво виждане по отношение на фискалната политика", подчерта той.

Владислав Панев от ДБ пък отбеляза, че има политически партии, които искат да подпомагат хора и бизнеси, които нямат нужда от това, пише БГНЕС.

"Против сме вашата идея главният прокурор да се избира от Народното събрание. Мисля, че трябва да намерим възможности и при спазване на препоръките на Венецианската комисия, и при спазване на българското законодателство", добави още Атанасова.

Снимка: БГНЕС


2
0 rate up comment rate down comment 0
Veronik
преди 1 година
По-добре да се случат нещата без Демократична България Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Смешко
преди 1 година
Иванов ще кажеш, че има 20% братче Сигнализирай за неуместен коментар