Национален протест на синдикатите ще блокира центъра на София

В протестното автошествие ще се включат над 3000 души с повече от 600 леки автомобила

11.11.2022 | 07:07 Редактор: Искра Ангелова
Национален протест на синдикатите ще блокира центъра на София

Затруднение в трафика в столицата се очаква днес. Национален протест под надслов "За повишаване на доходите и запазване на работните места", организиран от КНСБ и КТ "Подкрепа", ще блокира по обед централната градска част.

Профсъюзите у нас настояват до края на декември работещите българи да получат поне 20% актуализация на заплатите, тоест колкото е инфлацията, според официалната статистика. Исканията са минималната работна заплата да се повиши от 710 лв. до минимум 850 лв.

Към протеста се присъединяват и синдикатите на служителите в затворите, както и работещите в БДЖ. По данни на синдикатите в протестното автошествие ще се включат над 3000 човека с над 600 леки автомобила. Затворени за автомобили ще са бул. "Цар Освободител" в отсечката между ул. "Раковски" и бул. "Васил Левски", както и периметърът около площад "Александър Невски".

Протест на хората с увреждания пък ще се проведе пред сградата на Министерския съвет тази сутрин. Искането на участниците е да бъде прекратен хаосът с медицинските експертизи, както и инвалидните пенсии да бъдат изплащани регулярно. Ще изразят недоволството си и от липсата на животоподдържащи лекарства в аптеките

Снимка: БГНЕС