Investor Finance Forum събра финансови експерти и инвеститори

"Най-важният въпрос е приемането на еврото", смята изпълнителният директор на Bloomberg TV Bulgaria

04.11.2022 | 18:51 Редактор: Петя Кръстева

Присъединяването на България към еврозоната и привличането на по-голям брой чуждестранни инвестиции обсъдиха участниците в 11-ото издание на Inverstor Finance Forum. В рамките на събитието финансови експерти, инвеститори и бизнес анализатори представиха визията си за икономическата среда. Организираната от Investor.bg конференция е най-голямото събитие на финансовата и инвестиционната общност в региона.

"Смятам, че най-важният въпрос пред държавата е перспективата за приемането на еврото в България и съответно влизането в еврозоната. Изключително важен въпрос е макроикономическата стабилност, енергийната криза, инфлацията и нейното отражение и съхранението на богатството на хората", коментира изпълнителният директор на Bloomberg TV Bulgaria Георги Бисерински.

Според президента и главен изпълнителен директор на Linden Energy Holding Стивън Пейн "този форум дава възможност на компании да представят своя план за инвестиции в страната, както и да говорят за развитието на енергийните ресурси в региона".

"На този етап най-важната стъпка, която трябва да се предприеме, е снабдяването на страната с по-големи количества газ, който не идва от Русия и нашата компания работи усилени по този въпрос", категоричен бе той.