Асен Василев: Започна реванш на статуквото, позицията контактьор не съществува в политиката

"Не сме бягали от отговорност за нещата, които са важни за България", посочиха Петков и Василев при президента

31.10.2022 | 10:32 Редактор: Ваня Кузманова
Асен Василев: Започна реванш на статуквото, позицията контактьор не съществува в политиката

"Предишната коалиция беше трудно сглобена. Имахме Ковид криза, започна и увеличение на тока и газа, започна войната и този кабинет успя да управлява България в трудна ситуация и да постигне икономически резултати – едни от най добрите в ЕС", похвали се Асен Василев при консултации в президентството с държавния глава Румен Радев.  

"Започна реванш на статуквото. В някой момент, ако се стигне до там "Продължаваме промяната" да има втори мандат и да го реализира, въпреки че според нас гражданите са ни отредили ролята на опозиция, ще трябва да се направят редица реформи, не само в съдебната власт, а и в цялата система за сигурност на страната", посочи Василев.

Президентът Радев каза, че всички сигнали за закононарушения и злоупотреби, са подадени на прокуратурата, има тежки случаи като например АМ "Хемус".

"Не сме бягали от отговорност за нещата, които са важни за България, но няма да правим безпринципно задкулисни договорки с когото и да е. Очакваме от първия мандат, голямата отговорност, която беше дадена на ГЕРБ да успее да направи това, което ние успяхме да направим миналия път. Това отне много време и разговори за политики, не става с лозунги и изяви, а с много работа. Не става с контактьори", подчертаха Кирил Петков и Асен Василев, като Василев добави, че позицията контактьор не съществува в българския политически живот. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)