Петков при Радев: Ще говорим с ГЕРБ за политиките ни, но няма да ги подкрепим

"Напълно съм съгласен с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена", заяви Радев 

31.10.2022 | 10:20 Редактор: Ваня Кузманова

"Искам да ви поздравя. Българският народ със своите гласове ви дадоха важно място в 48-ото Народно събрание и важно място в политическия дневен ред. Избирателите обаче отново не избраха само една политическа сила. Това явно е знак към всички политически партии за ефективно решение, а не просто поредните предизборни обещания. Аз напълно съм съгласен с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена, рожба на задкулисни уговорки", заяви президентът Румен Радев по време на консултациите с "Продължаваме промяната".

"Ние ще бъдем водени от два принципа при взимането на решения. Първият принцип е да можем да решим максимално реалните проблеми на българските граждани. Заявили сме 16 политика в четири сфери - подпомагане на българските семейства, вдигането на минималната работна заплата, данъчни облекчения за младите семейства, но и вдигане на прага на ДДС. Подпомагане на бизнеса, за да е конкурентоспособен на пазара. И ограничаване на правата на главния прокурор", посочи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Дефицитът не трябва да излиза на повече от 3%. За другите мерки, които казахме, че всичко, което зависи от нас, за да приемем нужните закони по ПВУ ще срещнат подкрепата на "Продължаваме промяната", както и нашата борба с корупционните проблеми в България и със съдебната реформа", заяви Петков. 

"Готови сме да говорим с мандатоносителя по всички тези политики, но няма да подкрепим техния първи мандат", каза той по адрес на ГЕРБ. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)