Борисов за редовно правителство: Без ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" аритметиката не излиза

Лидерът на първата политическа сила настоява за разговори, преди връчването на първия мандат

29.10.2022 | 21:58 Редактор: Елеонора Танева
Борисов за редовно правителство: Без ГЕРБ, ДПС и

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща пред симпатизанти на партията, че ще направи всичко възможно, за да има редовно правителство.

"Ние, ако много се харесваме и се обичаме, щяхме да сме една партия. Но ние сме европейска държава с много плурализъм и партии. Призовавам да се говори за правителство, преди да се раздадат мандатите. Няма как да ни бъде отказано в нашия мандат да се състави правителство и след това да подкрепяме други", каза Борисов.

Според него партиите трябва да се разберат дали ще има правителство още преди Радев да връчи първия мандат за съставяне на правителство.

"Да се съберем политическата класа и да се разберем искаме ли правителство или отиваме на избори. В единия случай дръпваме крачка назад всичките. Има начин да се изберат такива хора предварително, тогава мога да подкрепя втори и трети мандат. Ако не искат правителство, няма нужда да лъжем хората, че ако не стане с първия, ще стане с втория мандат. Без ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" няма как да стане аритметиката. Няма как да подкрепим Кирил и Асен да продължат да вкарват корупционни схеми", каза още Борисов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)