Вебер пожела успех на Борисов: България има нужда от стабилно правителство

Той поздрави лидера на ГЕРБ за изборния резултат

28.10.2022 | 19:25 Редактор: Искра Ангелова
Вебер пожела успех на Борисов: България има нужда от стабилно правителство

ГЕРБ-СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в ЕП - Европейската народна партия, която се проведе в рамките на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Аугсбург, Германия.

Манфред Вебер и Бойко Борисов обсъдиха актуалната политическа обстановка в България. Борисов посочи, че ГЕРБ - СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда.

"България е изправена пред множество кризи и ние ще направим всичко по силите ни, за да я изведем от тях. Държавата ни фалира, заради управлението на "Продължаваме промяната". Благодарение на тяхното правителство дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг", посочи лидерът на ГЕРБ.

Той сподели, че още в първите дни на Народното събрание ПГ на ГЕРБ -СДС е предложила мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса, които биха ни извели от кризите. 

Председателят на ЕНП Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за изборния резултат на партията. Вебер пожела успех в отговорната задача да бъде съставено стабилно правителство около ГЕРБ-СДС и подчерта, че партията има пълната подкрепа на цялото семейство на ЕНП в тези усилия. Според него резултатите от изборите в България са знак, че гражданите очакват политическо лидерство. 

Снимка: Пресцентър на ГЕРБ