Плевнелиев: Не отивайте на избори с омраза, дайте да работим заедно

"Разговорите с ГЕРБ и "Български възход" ни дават позитивен реализъм", заяви президентът (2012-2017)

22.10.2022 | 15:38 Редактор: Искра Ангелова
Плевнелиев: Не отивайте на избори с омраза, дайте да работим заедно

Дайте поне мъничко да работим заедно, да изоставим пропагандата и да се обърнем към реалността, призова президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев след приключване на срещата на Контактната група с "Български възход".

След проведените разговори с ГЕРБ-СДС и "Български възход" - Плевнелиев заяви, че е позитивен реалист.

"Виждаме, че партиите все още са се окапали в своите окопи. Разговорите с ГЕРБ и "Български възход" ни дават позитивен реализъм. Намираме изключително много допирни точки и добри решения по всички актуални теми. Но как така поотделно можем, а заедно не можем", допълни Плевнелиев, който се надява, че 1 плюс 1 ще даде 2, а не нула или единица.

"Не можем да затъваме в блатото на партизанщината. Трябва да стъпим на мъничка основа. Днес видяхме такива първи стъпки. Ще помагаме на народните представители да намерят съгласие. Ще работим до последно в контактната група с надеждата депутатите да постигат резултати, а не да се окопават в окопи", призова той.

И е категоричен, че войната не е желанието на българския народ.

Според него отказът на диалог на част от парламентарно представените партии се дължи на факт, че та са останали в предизборния период.

"Предизборните кампании преминаха всички граници на злобата, на която сега плащаме цената. Един от изводите е - моля ви никога повече. Не отивайте на избори с омраза, а с ясни предложение зя решения на страховете на хората. Това, което се случи на последните избори, не може да се повтаря. Дайте поне мъничко да работим заедно, да изоставим пропагандата и да се обърнем към реалността", коментира още Плевнелиев, цитиран от БГНЕС.

Той благодари на двете парламентарни групи - СДС-ГЕРБ и "Български възход", защото те имат друг подход на смирение и съгласие. 

"Те дават решения. Най-трудното тепърва предстои. Ще информираме и останалите партии, с които сме в контакт, за днешните разговори и постигнатото", каза Плевнелиев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
2 rate up comment rate down comment 0
ilieva_natalija@a/v.
преди 1 година
"те имат друг *** подход на смирение и съгласие"?, НОООо много ни станаха мижавите овчари, които ни водят към кланицата! Ние не сме ***,, а те не са управници, а когато са избрани/назначени от обществото/работодателя, те ако са керпич рахитни майстори дори, трябва да си получат безотказно КПД % позитив/негатив, за положеният им тЛуд безотказно! Да не ги лишаваме дискриманиционно, а да им се отчетем задължително ДРЕМОКРАТИЧНО на всеки седнал/иска на стола! Те ни очакват и да не ги огорчаваме!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
защо герб свали законно избрано правителство, защо герб ми закри със закон двете фирми, какви глупости бръщолевиш, герб са манипулатори, плащат на футболисти, журналисти, психолог, и всякакви платени кречетала да манипулират хората. Сигнализирай за неуместен коментар