Дончев: Няма да правим аритметично мнозинство, а базирано на принципи

ДБ също са изпратили писмен отказ за участие в дискусиите

22.10.2022 | 12:22 Редактор: Петя Кръстева
Дончев: Няма да правим аритметично мнозинство, а базирано на принципи

"Надявам се в следващите дни някои от парламентарните сили да преосмислят своите позиции", заяви пред медиите в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещата им с контактната група, водена от президента Росен Плевнелиев (2012 г.-2017 г.) и Соломон Паси.

"Ситуацията е тежка, има много кризи, с които да се справим, никой от българските граждани не очаква политическото его да вземе надмощие", обясни Атанасова. И добави, че на първо място от ГЕРБ-СДС очакват някои политически сили да преосмислят позицията си за разговор, предаде БТА.

"Не знам дали в този парламент е възможно формирането на някакво управляващо мнозинство, но ако е възможно, трябва да е на база на общи принципи, позиции, програми, няма да правим в никакъв случай аритметично мнозинство", категоричен е Томислав Дончев (ГЕРБ-СДС).

Росен Плевнелиев съобщи, че са обсъждали голям списък с теми. ГЕРБ-СДС са уверили, че биха дали всичко от себе си България да има силно работещо правителство, без значение какъв ще е форматът му.

"Ние сме оптимисти и виждаме много по-голямо поле на съгласие от това, което в момента се вижда публично", добави президентът. Той коментира още, че  "Демократична България" също за изпратили писмен отказа за участие в дискусиите. Такива вече има от "Продължаваме Промяната" и "БСП за България".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК