Нинова: Има мнозинство, номинираме Вежди Рашидов за постоянен председател

Зад кандидатурата му застанаха ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход"

21.10.2022 | 13:31 Редактор: Тодор Петров

Блокажът на избора на председател на парламента навлезе в третия ден на първото си заседание. Увеличават се почивките, гласуванията и балотажите, но резултатът остава същият: депутатите не могат да припознаят най-достойния сред тях.

"Постигнахме необходимото мнозинство за издигане и подкрепа на председател на Народното събрание. От името на председателския съвет и от името на 4 партии номинирам най-възрастния депутат - Вежди Рашидов", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Зад кандидатурата му застанаха ГЕРБ, БСП, ДПС и "Български възход". Вече трети ден той води първото пленарно заседание на парламента. Подобна идея имаше и вчера, но тя не намери одобрение.

Председателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков не остана доволен и поиска нова почивка, която обаче засега им е отказана.

"Не сме приели решението, че работим по правилни, за да иска почивка дадена парламентарна група. Може да се поиска процедура, когато има конституирани парламентарни групи. Почивка има право да даде само председателстващият", контрира го Йордан Цонев от ДПС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК