Вигенин: Щяха да ни гонят със сопи, а вече дори не предизвикваме омраза

Напът сме да убием парламента, но още по-лошото е, че обезсмисляме и себе си, заяви депутатът от БСП

21.10.2022 | 12:15 Редактор: Тодор Петров
Вигенин: Щяха да ни гонят със сопи, а вече дори не предизвикваме омраза

"Първият ден някой говореше, че ще ни изгонят със сопи, сега вече третият ден ситуацията е още по-лоша. Вече дори не предизвикваме омраза, предизвикваме подигравки", заяви депутатът от БСП и кандидат за председателското място в НС Кристиан Вигенин.

По думите му парламентът е напът да се обезсмисли отново.

"И колкото всеки от нас да иска да бъде верен на своите избиратели, така както го разбира, колкото и иска да не разочарова тези, които са го изпратили тук с подкрепа на кандидат от друга политическа сила или кандидат, който може би не отговаря съвсем на изискванията, така както си го представят, всеки един от нас в тази кампания разказваше на избирателите си какво ще направи, когато влезе в Народното събрание – какви законопроекти ще внесе, как ще гласува", продължи Вигенин.

"За да се случи всички това обаче, парламентът трябва да започне да работи. Блокажът още на първото заседание, за съжаление, работи за тези, които искат да покажат, че парламентът е излишна институция, че парламентът, въпреки правомощията, които са му дадени по Конституция, не е в състояние да работи. И малко повече от това, сигурно милиони хора са загубили живота си, борейки се за това народите да бъдат представени и те да решават чрез парламентите. Ние сега сме напът да убием парламента, но още по-лошото е, че обезсмисляме и себе си. Защото съвсем нормално е хората утре да кажат: "А за какво са ни тези партии всъщност?", заяви социалистът. 

Вигенин има усещането, че някои от политическите групи сякаш предпочитат изобщо да няма парламент – да тръгнем директно към избори. 

"Сигурно и това е разбираемо донякъде. Обаче дали можем да лишим България от милиардите по Плана за възстановяване и устойчивост? И каква е гаранцията, че след следващите избори ще бъде по-различно? Според мен гаранцията е, че ще бъде още по-зле и по-трудно", подчерта той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Наистина няма смисъл от партии. Имаме нужда от управници, които да носят пълна лична отговорност за простотиите, които правят. Пълен мажоритарен избор за всяка длъжност и ще се оправим! Сигнализирай за неуместен коментар