Тенев пита Демерджиев къде е "чадърът" над Семерджиев: Ще си търся правата в съда

Бившият шеф на КАТ определи обвиненията на вътрешния министър като безпочвени

13.10.2022 | 18:37 Редактор: Искра Ангелова

Наказват над 10 началници в МВР по случая "Семерджиев" заради неупражнен контрол върху служителите. Сред тях е пенсионираният шеф на "Пътна полиция" - комисар Тенчо Тенев, както и трима директори на районни управления в столицата.

Трима ръководители на столични полицейски районни управления и бившия ръководител на "Пътна полиция" не са упражнили достатъчно контрол, за да не бъде разпъван чадър над Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на столичния булевард Черни връх. Това обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

"Тенчо Тенев се казва този ръководител. Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на едно лице и да няма ръководител, който да не е отговорен, след по-внимателно изследване се установи, че не е упражнен достатъчен контрол", заяви Демерджиев.

Пенсионираният комисар Тенчо Тенев определи обвиненията на вътрешния министър като безпочвени.

"След като разбрах, веднага взех мерки, преиздадохме актовете, които са написани срещу лицето Семерджиев, връчихме му ги в следствения арест, къде не съм си свършил работата и къде не съм проконтролирал работния процес. Тази работа, която трябваше да се свърши, ние си я свършихме, къде го вижда министър Демерджиев неосъществения контрол. Някои хора решиха да си го изкарат на мен, да ме изкарат едва ли не покровител, "чадър" над Семерджиев, за който аз лично два пъти съм подавал сигнали и съм пращал преписките за него в прокуратурата, твърденията са напълно безпочвени и аз ще си търся правата в съда", коментира бившият шеф на КАТ.

Според Тенев атаката срещу него е заради фактите, които изнесе публично за корупция в системата на МВР.

"След като се пенсионирах, на следващия ден върнаха началника на "Регистрацията", беше болничен. Там бяхме изкарали много драстични нарушения - щети за над 1 милион за държавата от регистрацията на товарни автомобили в специални", допълни Тенчо Тенев.

А министър Демерджиев заяви, че скоро ще има рокади в МВР.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК