Демерджиев: Тенчо Тенев е сред замесените в чадъра над Семерджиев, предстоят уволнения

"Ръководството ще бъде сменено там, където не е показало, че може да оказват качествен контрол", заяви министърът

13.10.2022 | 14:50 Редактор: Искра Ангелова

10 полицейски шефове в МВР не са упражнили необходимия контрол и така се е стигнало до полицейския чадър над Георги Семерджиев, убил две жени в катастрофата на столичния булевард "Черни връх". Това съобщи пред журналисти вътрешният министър Иван Демерджиев.

Поради тази причина и схема е уволнен и бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев.

"Тенчо Тенев навърши пенсионна възраст. В случая с доклада за това, че той не е упражнил достатъчен контрол излезе само преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за служители на ръководни постове, които не са упражнили достатъчен контрол, а не са подпомагали пряко Семерджиев или други подобни на него. Става дума за 10 души на ръководни постове", поясни Демерджиев.

"Ръководството ще бъде сменено там, където не е показало, че може да оказват качествен контрол над служителите си. Става въпрос за областни дирекции и районни управления", допълни той.

Припомняме ви, че през юли тази година Семерджиев помете с луксозната си кола две жени на столичен булевард, а разследването установи - карал е пиян и дрогиран, без книжка и със 166 км/ч.

В колата му беше открита полицейска стоп палка. Има и съмнения, че когато е избягал след удара, са му помогнали униформени.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК