Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите из страната

Кучешкият проблем отново е на дневен ред в Helpbook

07.10.2022 | 14:22 Редактор: Анисия Иванова
Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите из страната

Кучешкият проблем е отново на дневен ред в днешния обзор от Helpbook.info, тъй като постъпиха немалко сигнали по този повод през изминалите дни. Бездомни и домашни кучета тормозят гражданите из цялата страна.

Ето какво пише наш потребител от Варна:

"Уважаеми г-н кмете, подавам сигнал за бездомни и агресивни кучета в кв. Ален Мак, гр. Варна. Намират се в района на входа към природен парк "Златни пясъци", в близост до общинския дом за временно настаняване на стари и бездомни хора. Става въпрос за агресивна глутница от 7-8 кучета, които нападат всеки човек с домашен любимец - куче, както и хора без такива. Също така нападат и домашните кучета на хората, които живеят в района. Много често посред нощ се чуват силни звуци от боеве между тях и други кучета в региона (също безстопанствени, но не глутница, а двойки или единични). Моля да се предприемат действия спрямо тези агресивни кучета!".

В друг сигнал се твърди, че в столична складова база се отглеждат агресивни кучета, като поне две от тях не са вързани, излизат свободно на улицата и се спускат към преминаващи хора и велосипедисти. Неколкократно е казвано на охранителите да вържат кучетата, без никакъв резултат по въпроса. Молбата е за предприемане на мерки и ответна информация по въпроса.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК