Застрашен от рухване е мостът на Околовръстното в Димитровград, кметът арестува шофьор

За да попречи на камионите, той е поставил и ограничителен знак

05.10.2022 | 18:08 Редактор: Ирена Бакърджиева

Тежки камиони минават ежедневно по моста на Околовръстния път в Димитровград и всеки момент съоръжението може да рухне. В опит да спре шофьорите, които не спазват ограниченията за камиони, кметът на общината Иво Димов извърши граждански арест на нарушител.

За да попречи на камионите, кметът на Димитровград е поставил ограничителен знак. Въпреки това превозните средства не спират и се налага той да обяснява лично на шофьорите предназначението му. Камионът превозва инертни материали от кариерата в Димитровград до ТЕЦ "Марица 2".

"Проблемът е, че този път и това мостче не е конструирано и проектирано да издържа такова натоварване. Камионите, с които се транспортира инертният материал, са над 40 тона. Тук има знак 20 тона. Ако проверите от другия край на пътя, е 3,5 тона", заяви кметът на община Димитровград Иво Димов.

Въпросната отсечка е единственият път към старите гробища в града.

"Въпреки забележките ми и всичко, което правим, сутрин тук има полицейска кола, която ги спира и ги санкционира, а според наредбата санкцията е 20 лв. Камионите минават, плащат си и продължават да се возят", уточни кметът.

Шофьорът обясни, че няма друг път, по който да мине.

"Тогава няма да работим, спирам камиона и си тръгвам към вкъщи", категоричен е шофьорът.

Димов е решил да монтира на пътя рамка, която да ограничи преминаването на тежкотоварните машини. До нея ще бъдат монтирани и камери, които да заснемат евентуални опити тя да бъде премахната. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК