Спор за момиче довел до побоя над ученик в Димитровград

До момента няма данни момчетата да са проявявали агресия в училище

26.09.2022 | 17:44 Редактор: Петя Кръстева

17-годишен ученик от Димитровград е със счупена лицева челюст, след като е бил ударен от свой съученик. Случката се разиграва в училищния двор по време на междучасие.

На 23 септември сутринта в междучасието между първия и втория час ученик от 12 клас удря свой съученик: По време на междучасие, двама дванадесетокласници се сбиват пред входа на училището.

"В парка близо до градската библиотека момчето е пресрещнато от нападателя си, получава удар с юмрук. Уведомени са Детската педагогическа стая, отдел "Закрила на детето", Регионалното управление по образование", разказа директорът на училището Валентина Делчева.

След побоя единият младеж е откаран в болница със счупена лицева челюст. Оказва се, че причина за раздора между двамата е момиче, към което и двамата са изпитвали симпатии. 

"Законът позволява ученикът да бъде наказан със забележка, преместване в друга паралелка, предупреждение за преместване в друго училище или самостоятелна форма на обучение", поясни началникът на РУО - Хасково Веселина Павлитова.

До момента няма данни момчетата да са проявявали агресия в училище. Предстои пострадалият ученик да бъде изписан от болницата.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Васко
преди 1 година
Наказанието трябва да е минимум "Бащата на пострадалия да счупи челюстта на агресора. Даже и още някъв кокал за назидание"! Това с тия премествания, психоложки, психопатки, забележки и прочие глупости не работи!!! Сигнализирай за неуместен коментар