Апартамент в "Младост" вече струва колкото в кварталите около центъра на София

В "Надежда" цените варират между 1400 и 1600 евро на кв.м

22.09.2022 | 11:40 Редактор: Елеонора Танева
Апартамент в

Развитието на южните райони в София продължава стремглаво нагоре и квартали като "Манастирски ливади" и "Витоша" вече не спадат в категорията "бюджетни".

Метрото, което обхвана много големи части от "Младост", изстреля цените до конкурентни с кварталите около центъра - достигат 2 000  евро за кв.м.

Традиционно "Дружба" се смята за квартал, в миналото предназначен за работническата класа, с преобладаващи панелни блокове. С времето обаче районът започва да се възприема като бързоразвиващ се и с построяването на някои огромни офис сгради, с близостта до метрото и летището,  кварталът стана привлекателен за ново строителство. Но и има голям избор между сгради от тип ЕПК и панелни блокове. Средната цена на кв. метър в "Дружба" е около 1425 евро.

С 200 евро по-ниски са цените в другия край на София - "Обеля". Предлагането на имоти там е малко по-плахо, в сравнение с други северни райони. В квартала преобладават панелни блокове, но има и много свободни пространства, които инвеститорите припознаха като възможност за строителство през последните 3-4 години.

В "Надежда" цените варират между 1400 и 1600 евро. Кварталът има достъп до 4 метростанции, като разписанията и схемата на наземния транспорт е така организирана, че да води до метрото.

Има възможност за разходки в Северния парк, а малките зелени площи в голямата си част са добре осветени. В района има голяма търговска зона. Въпреки застрояването през последните години, все още могат да бъдат намерени и къщи.

Четете повече по темата в imoti.net.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК