Сигнал: Столичани гледат пчели върху барака в междублоково пространство

В Helpbook получихме сигнал за нелегалното развъждане и продажба на кучета

16.09.2022 | 23:30 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Столичани гледат пчели върху  барака в междублоково пространство

В платформата на Helpbook.info ни изпратиха снимка от квартал Редута в София, на която се виждат кошери с пчели, които се отглеждат при неподходящи условия на покрива на барака в междублоковото пространство. Авторът на сигнала се притеснява за здравето си, както и за това на живущите в съседните сгради, домашните любимци и най-вече за хората с алергии към ужилвания.

Сигнал чрез нас към БАБХ подаде наш потребител и относно нелегалното развъждане и продажбата на кучета от всякакви породи в град Сливен. Молбата е да се извърши проверка, тъй като има съмнения, че тази дейност не е законово регламентирана. Следва да се установи налични ли са разрешителни и удостоверение за завършен курс по защита и хуманно отношение към животните.

В случай че забележите нередности, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК