Коджабашев: Няма решение кой ще е българският представител на погребението на кралицата

Решението за това се очаква в следващите дни

14.09.2022 | 19:33 Редактор: Ирена Бакърджиева
Коджабашев: Няма решение кой ще е българският представител на погребението на кралицата

Все още няма решение кой ще е българският представител, който ще присъства на погребението на кралица Елизабет II в понеделник. Това стана ясно от думите на зам.-министъра на външните работи Костадин Коджабашев.

От президентството също не се ангажираха с коментар дали българският държавен глава ще присъства на церемонията. Решението за това се очаква в следващите дни.

По всяка вероятност обаче, служебният външен министър Николай Милков няма да присъства, тъй като на тази дата той ще е в Ню Йорк за общото събрание на ООН.

По-рано през деня стана ясно, че Цар Симеон II ще уважи церемонията, но не като представител на българската държава, а като роднина на покойната британска кралица.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Няма голямо значение кой ще участва на погребението на Н.В. Елизабет II. ББ не е премиер, нито пък К.П. БГ в момента е със служебен кабинет. При това положение президентът може да избира между факта, че ВБр не е член на ЕС и това, че НВ.Кралицата е била 70 години монарх на тая велика държава. Сигнализирай за неуместен коментар