БСП пише до Радев: Служебните министри да не са част от предизборната кампания

Ние сме против това да се правят лъжливи внушения, заявиха от левицата

05.09.2022 | 16:36 Редактор: Елеонора Танева
БСП пише до Радев: Служебните министри да не са част от предизборната кампания

Служебното правителство води кампания на непрекъснато изнасяне непроверени, недоказани, манипулативни данни, които имат за цел уронване на авторитета на БСП и на нейните представители в редовното правителство, да се унижи БСП като партия, резултатът ѝ на тези избори да бъде намален и съответно БСП да бъде овладяна и поставена в зависимост на задкулисието срещу което се борим 6 години. Това заяви Георги Свиленски от БСП на пресконференция.

Левицата изпраща открито писмо до президента Румен Радев, да не участват неговите служебни министри в кампанията по този начин.

"Той подчерта, че тяхната единствена задача е да осигурят провеждането на честни и прозрачни избори и ги призова да помогнат на  наводнените хора, да  овладеят  бежанската криза, но да не се занимават с разпространяването на лъжи, манипулации и спекулации, които така или иначе се опровергават", заяви Свиленски.

От БСП уточниха, че не са против проверките, напротив, те подкрепят проверки и ревизия, така че всичко да е прозрачно и ясно пред българското общество.

"Ние сме против това да се правят лъжливи внушения и то в такъв предизборен период. Нека, като институциите направят проверките, ако има нещо нередно и в ущърб на обществото, да излязат и да го кажат. Но в период, в който ние сме ограничени медийно и не можем да се защитим, да се правят такива внушения, това  е груба намеса в изборите", добави членът на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК