Сигнал за сметище до жилищни постройки и водоеми в Търнава

Наш читател изпрати сигнал в платформата Helpbook

05.09.2022 | 20:10 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал за сметище до жилищни постройки и водоеми в Търнава

В платформата на Helpbook.info постъпи сигнал за безразборно депониране на различни категории отпадъци в село Търнава, община Бяла Слатина.

"В южната част на селото се изхвърлят безразборно всякакъв вид отпадъци, без да е налице или да е създадена някаква организация за тези цели. В близост до образувалото се сметище се намират жилищни постройки и водоеми. Замърсяването, предимно със строителни и пластмасови отпадъци, е отвратително. Липсва информация за законността на терена, на които се депонират тези отпадъци, както и обозначителни табели за тези цели. Да се има предвид, че сметището непрекъснато се разраства. Моля за предприемане на необходимите действия в съответствие с националното и европейското законодателство по този въпрос", завършва сигналът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК