Все още се издирва тялото на втория удавник от Созопол, в акцията се включиха доброволци

Тялото на 18-годишния Данила изплува тази сутрин

03.09.2022 | 20:15 Редактор: Ирена Бакърджиева

Морето изхвърли тялото на единия от изчезналите край Созопол мъже. Това е 18-годишният бесарабски българин Данила Юраш. Продължава търсенето на 38-годишния му братовчед. Двамата мъже се издирват от вчера. В акцията се включиха и доброволци.

Около 3 часа следобед 38-годишният Дмитри и 18-годишният Данила влизат да плуват в морето край къмпинг Смокиня. Въпреки бурното море и предупредителни табели двамата мъже решават все пак да влязат във водата. Два часа по-късно съпругата на Дмитри подава сигнал на 112, че на брега са само дрехите на двамата бесарабски българи.

"Аз не знам точно какво е станало! Тя нищо не видяла, нищо! Тя ги търсила, мислила, че може да са на разходка някъде", каза Алефтина.

"Знам, че нещо станало, хората започнали да плуват и сега чакаме какво накрая ще стане, загубило се момчето там и сега чакаме", сподели Сергей.

Тялото на 18-годишния Данила изплува тази сутрин. В издирването на Дмитри се включиха водолази, доброволци.

"Виждате какво е! Питате ми дали е бурно морето - едвам ние с оборудването се удържаме вътре! Ние просто се опитахме да намерим тялото, не успяхме", заяви водолазът Плавен Миковски.

"В момента не може да се проведе спасителна операция, прибоят е твърде голям и скалите, там е твърде плитко и не може да се приближи от море. Трябва да се изчака малко морето да падне", твърди водолазът Боян Добрев.

Заливът е обходен и с малки лодки от доброволци.

"Въпреки наистина огромните вълни, колкото успяхме, за съжаление, вече получихме най-страшната вест, че тялото на детето е открито, жалко за тези млади хора, но морето за пореден път показа, че всяко едно подценяване се наказва, тъй че бъдете максимално внимателни", посъветва доброволецът от Приморско Здравко Василев.

Акцията по издирването ще бъде подновена едва когато морето се успокои.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК